Güvenliğiniz İçin Doğalgaz Tesisatınızı Kontrole Geliyoruz..

Eskişehir’de doğal gaz konutlarda ilk kez 1996 yılında kullanılmaya başlanmıştır.  Doğal gaz diğer ısınma kaynaklarına göre; maliyeti daha uygun olup, çevre kirliliğine karşı çevreci bir yakıttır. Doğalgaz kurallara uygun bir şekilde kullanıldığında son derece güvenli bir yakıttır.

Son zamanlarda tarafımıza gelen başvurular neticesinde yaptığımız kontrollerde bilinçsiz ve kötü kullanım ve tesisata yapılan izinsiz müdahaleler nedenleriyle tesisatlarda gaz sızıntıları meydana geldiği tespit edilmiştir. Ayrıca her kış döneminde yaşanan karbon monoksit zehirlenmeleri vakalarının artış gösterdiği, yapılan incelemelerde geçen 20 yıl zarfında bacaların işlevini kaybetmeye başladığı ve bu süre içerisinde baca standartlarının da değiştiği görülmüştür.

Yine aynı şekilde doğalgaz yakıcı cihazlara bakım yapılmaması veya bakımların yetkisiz kişilere yaptırılması sebebi ile de gaz sızıntısı, yangın vb. olaylar meydana gelmektedir.

Tüm bu olumsuzluklar doğalgaz kullanıcılarının can ve mal güvenliğini tehlikeye atabileceği gibi doğalgazı verimli olarak kullanmanın da önünde bir engel olduğu görülmektedir.

Bu sebeple abonelerimizin can ve mal emniyeti için gerekli hassasiyeti gösterip, 1996 yılından gaz verilmeye başlanan abonelerden başlamak suretiyle doğalgaz iç tesisatlarında ilgili mevzuatlar kapsamında periyodik kontrollere başlayacaktır. Bu kontrollerde bina ana kolon tesisatlarının genel durumu, korozyon durumu, sayaç ve bağlantıları, daire içi tesisatların durumu, yakıcı cihazlar, bacalar ve havalandırma menfezleri kontrol edilecektir.

Yapılan kontrollerde tesisatlar da gaz sızıntısı veya yakıcı cihaz bacalarında çok tehlikeli karbon monoksit sızıntısı var ise abonelerin gaz arzı tedbir amaçlı olarak durdurulacak ve sızıntıların giderilmesine müteakip yapılacak kontroller ile tekrar gaz arzı sağlanacaktır. Tesisatlar da  proje dışı her hangi bir değişiklik veya bacalarda uygunsuzluk olması durumunda ise tesisatların ve bacaların uygun hale getirilmesi için abonelerimize 45 gün süre tanınacaktır.

ESGAZ olarak bu kontrolleri Eskişehir halkının can ve mal güvenliği sağlamak için gerçekleştirmekteyiz. Bu sebeple kontrole gelen ESGAZ personeline yardımcı olunmasını beklemekteyiz. Böylelikle amacımız halkımıza zarar verebilecek doğalgaz kaynaklı kaza ve olaylarının önüne geçebilmektir.

Abonelerimiz kontroller ile ilgili olarak detaylı bilgilendirme için 330 00 00 / 1818 nolu telefonu arayabilirler.

SAYGILARIMIZLA.

ESGAZ A.Ş.