Eskişehir halkı artık daha güvende..

Türkiye’nin en donanımlı ve en gelişmiş alt yapı kaçak arama aracı Eskişehir halkının hizmetinde…
ESGAZ tarafından doğal gaz alt yapı kaçaklarının tespit edilmesi amacıyla özel olarak hazırlatılan ve yapımı yaklaşık 2 ay süren kaçak arama aracı Eskişehir’e ulaştı. Yapımı yaklaşık bir ay süren araç yeraltındaki en ufak doğal gaz sızıntılarını dahi tespit eden Türkiye’nin en gelişmiş donanımlarına sahip.
Yapımı DMS Doğal Gaz Makine Sistemleri A.Ş. tarafından üstlenilen ve DMS Yönetim Kurulu başkanı Sayın Sıddık Tunçtan tarafından Eskişehir’e getirilen doğal gaz kaçak arama aracı 14.12.2009 Pazartesi günü ESGAZ’a teslim edildi. Teslim töreninde konuşma yapan Sayın Tunçtan, “günümüzde doğal gazın neden olduğu patlama, yangın gibi faciaların büyük çoğunluğu alt yapı kaçaklarının zamanında tespit edilememesinden kaynaklanmaktadır. ESGAZ sahip olduğu bu araç ile bu faciaları minumum düzeye çekecektir” dedi.
Törende konuşma yapan ESGAZ Genel Müdürü İsmail Karahan; “yeni aracımız ile artık en küçük altyapı kaçaklarını dahi tespit edebileceğiz. Artık Eskişehir halkı daha güvendedir. Tüm Eskişehir halkına hayırlı uğurlu olsun” dedi.