ESGAZ, 2015-2016 Kış Sezonu Öncesinde Doğal Gaz Abonelerini Uyardı

ESGAZ Genel Müdürü Engin ATAMAN 2015-2016 yılı kış sezonu öncesinde ilimizde doğal gaz kullanmakta olan tüm tüketicilerin doğal gazın güvenli kullanımı konusunda üzerine düşen bazı görevler bulunduğunu, basit tedbirler ile abonelerimizin can ve mal güvenliği korunduğu gibi, enerji tasarrufu da sağlandığını belirten Engin Ataman; Doğal Gaz Piyasası Kanununa göre, sayaç sonrası tesisat ve cihazların iyi durumda tutulması, bakım ve onarımlarının düzenli olarak yapılması konusunda abonelerin sorumlu olduğunu ifade etti.

ESGAZ olarak her yıl tüketicilerin bilinçlendirilmesi adına yapılan çalışmaların bu yılda devam edeceğini ve Esgaz için öncelikli hedefin tüketici memnuniyeti olduğunu belirten Esgaz Genel Müdürü Engin Ataman, 2015-2016 kış sezonu öncesinde doğal gaz kullanan 260 bin Esgaz abonesine güvenli kullanım için bazı uyarılarda bulundu.

• Kullanılan yakıcı cihazların (Brulör, kombi, soba, şofben, ocak vb. ) yıllık bakımları veesnek bağlantı elemanlarının sızdırmazlık kontrollerisertifika sahibi firmalara yaptırılmalıdır.

• Binaların baca kontrolü ve temizliği mutlak suretle yetkili firmalara yaptırılmalıdır.

• Yakıcı cihazların bulunduğu ortamda yer alan havalandırma menfezi kesinlikle kapatılmamalıdır. Yakıcı cihazlar oksijen akışıyla güvenli ve verimli olarak çalışmaktadır. Havalandırma menfezinin kapatılması cihaza gelen oksijen akışını keseceğinden karbonmonoksit zehirlenmesine sebep olabilmekte ve doğal gaz tüketimini artırmaktadır.

• Yıpranan, eskiyen ve ömrü dolan yakıcı cihaz ve baca bağlantıları mutlaka değiştirilmelidir.

• Abonelerimiz yakıcı cihazların bulunduğu ortamlarda asla uyumamalıdır.

• Abonelerimizin ortamda gaz kokusu almaları halinde öncelikle sayaç önünde bulunan ana vanayı kapatmaları, kapı ve pencerelerin açarak ortamı havalandırmaları, yakıcı cihazların tamamını kapalı konuma getirdikten sonra ortamı terkederek “187 Doğal Gaz Acil Hattı”’nı aramaları gerekmektedir.

• Kurallara uygun kullanıldığında doğal gaz en güvenli enerji kaynağıdır.

Doğal Gaz abonelerimize ve kamuoyuna duyurulur.

SAYGILARIMIZLA.

ESGAZ A.Ş.